fbpx

B.L.O.E.I. en  G.R.O.E.I. Ouderschap

Thuis overheerst de strijd over de opvoeding van je kind. Je partnerrelatie staat hierdoor onder druk en jullie kind lijkt de touwtjes in handen te hebben.  B.L.O.E.I. en G.R.O.E.I. wordt belemmerd door ruzie en strijd!

What’s happening hier?

Problemen helpen je Bloeien en groeien

Strijd en frustratie is het dagelijks tafereel dat zich thuis afspeelt! Strijd tussen jullie ouders, tussen jou mama en je kind, tussen jou papa en je kind en tussen jullie ouders en je kind. Respect voor elkaar lijkt soms ver te zoeken en ieder reageert vanuit ongenoegen en frustratie.

Iedere dag opnieuw heerst er boosheid, verdriet en angst in huis. Ieder probeert de ander te overtuigen van zijn gelijk. Niemand begrijpt de ander.. Nee, hoe kan dat ook! Vertrekkende vanuit de eigen overtuigingen en verwachtingen is ieder overtuigd van zijn gelijk! De neerwaartse spiraal van ongenoegen, verdriet, negativiteit en onmacht versterkt zich dag na dag..  Er is nog weinig oog en oor voor de zaken die goed gaan en alles wat we doen wordt langs de eigen meetlat afgemeten.

Herkenbaar?

Hoe komt het dat je dit erkent en het (nog) niet gelukt is om dit probleem op te lossen?

Is het mogelijk dat je (nog) niet weet HOE je je probleem kan veranderen in een positief resultaat?

Sta je mij toe je op weg te helpen door je meer bewust te maken van wat er mogelijk speelt?

Groeien in ouderschap

Bij ieder gezinslid leven er verschillende verwachtingen. Bewust worden van deze verwachtingen is belangrijk om elkaar beter te leren begrijpen. Weet dat jij andere waarden en overtuigingen meeneemt uit je eigen gezin van herkomst dan je partner! Als kind krijg je van je eigen ouders mee wat zij belangrijk vonden en wat ze jou geleerd hebben, bijvoorbeeld: met twee woorden spreken, met je mond dicht eten, grote mensen laten uitpraten, je vader niet tegenspreken..

Welke voorbeelden ken jij uit je jeugd?

Wanneer je dan verliefd wordt en je samen kinderen krijgt, houd je in de beginjaren vaak nog vast aan deze ‘regels’ van je gezin van herkomst. Wat je nog te leren hebt is dat je samen met je partner in gesprek gaat. Over wat jullie beiden belangrijk vinden dat jullie kind leert! Bijvoorbeeld: respectvol je eigen mening zeggen, dankbaarheid tonen, iets over hebben voor een ander,..

Om de strijd in huis op te lossen en te groeien in je ouderschap heb ik de training B.L.O.E.I. & G.R.O.E.I. ouderschap ontwikkelt. Deze training bestaat uit 2 bestaat uit 5 stappen die je in 3 workshops leert kennen en toepassen. Groeien in ouderschap betekent dat je beter op elkaar leert afstemmen en beter gaat samenwerken. Het versterken van je ouderschap helpt je partnerrelatie verstevigen en draagt bij aan meer rust, geluk en liefde.

Positief en doelgericht in gesprek zijn

Leren in gesprek gaan met elkaar en doelen stellen helpt om je gezin weer te laten bloeien en groeien. Leren kijken naar wat er goed gaat, naar de kwaliteiten en sterktes van elkaar en van je gezin zorgt voor creativiteit, samenwerking en hoop. Wanneer je ontdekt dat je zorgen en problemen je alarmklokken zijn die roepen om verandering dan ontdek je dat het enige wat nodig is om tot die verandering te komen een volgende stap vraagt.

Een volgende stap is voor iedereen anders. Het kan betekenen dat je om hulp durft vragen, bij je familie, vrienden of wellicht een expert. Het kan betekenen dat je op tafel gooit wat je dwars zit. Dat je boeken gaat lezen voor zelfhulp. Wellicht ga je een cursus volgen of meer me-time nemen.

Wat kan een volgende stap van jou zijn?

Om je aan te moedigen een volgende stap te zetten deel ik hier de 5 – Stappen- Dans:

5 -Stappen -Dans B.L.O.E.I.:

Stap 1 Bewust worden
Stap 2 Leren Luisteren
Stap 3 Ontdekken
Stap 4 Evalueren
Stap 5 Installeren

De training B.L.O.E.I. en G.R.O.E.I. Ouderschap leert je:

anders kijken en luisteren naar jezelf en je gezin
problemen vertalen naar haalbare oplossingen
hoe je door anders te kijken en luisteren, effectiever gaat communiceren
hoe je vanuit positiviteit meer energie, rust en geluk ervaart

Conclusie

Stel je eens voor dat jij jezelf versterkt en verrijkt met nieuwe vaardigheden. Stel je eens voor dat jij je kind hierdoor helpt bij het beter opkomen voor zichzelf. Zijn emoties begrijpt en hem leert vanuit zelfvertrouwen zijn eigen oplossingen vinden en hanteren.

Wat zal dat veranderen voor jou, je kind, je gezin?

Daadkracht wordt gevraagd om jezelf, je kind, je gezin gelukkiger te laten leven. Zet met de training Bloei & Groei Ouderschap de volgende stap op weg naar een levensveranderende verandering. Laat jouw bloei & groei de volgende stap naar bloei & groei van je kind en je gezin worden.

Gun jezelf en je kind een coach om te bouwen aan zelfvertrouwen en de beste versie van jezelf worden!

B.L.O.E.I. en G.R.O.E.I. Ouderschap

Wil je meer weten of heb je een vraag, klik dan op meer informatie..

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit Blog overtuigd? Dan is nu het moment om een volgende stap te doen zodat de rust in huis wederkeert!

Boek hier je stoel in de training Bloei & Groei ouderschap..

Op jouw Bloei&Groei!

Danielle Teheux

De oplossingsgericht kindercoach