fbpx

Rust om te kunnen bloeien en groeien..

En dan zit het schooljaar er alweer op! Ben je tevreden over de bloei en groei van je kind het afgelopen jaar? Waar ben je het meest trots op? En dan nu genieten samen van een welverdiend zomerverlof. Ook wanneer je kind de eindstreep niet gehaald heeft, om welke reden dan ook. Er is hiervoor een reden en wanneer je die samen rustig onderzoekt, help je je kind ontdekken wat hij volgend schooljaar beter kan doen. De vakantietijd is om de batterij weer op te laden. Kinderen bloeien en groeien in de vakantietijd vooral door nieuwe ervaringen op te doen tijdens kampen, vakanties, vakantiewerk, logeerpartijtjes, buiten spelen. Ze bloeien en groeien ook door lekker uit te slapen, zich te vervelen en door mee te helpen met klusjes in huis of lekkere taart te bakken. Ontdek maar eens waarin je kind na de vakantie gegroeid is, op het gebied van vaardigheden en gedrag. Je zult verbaasd raken.. Hoe ga jij als ouder zelf genieten van de vakantie? Neem jij ook je tijd om op te laden en ontspannen? Wanneer je nu denkt, hoe moet ik dat in hemelsnaam doen! Ik moet werken, ik moet zorgen voor opvang voor de kinderen, ik moet wassen, boodschappen doen, ik moet…. Probeer dan als eerste eens welke ‘ik moet’ je in ‘ik wil’ kan veranderen. En merk dan al eens voor jezelf wat dit veranderen van moeten in willen voor een gevoel geeft. Omdat ik het heel belangrijk vind dat jij als ouder ook kan blijven bloeien en groeien geef ik je nog 5 tips om meer rust te creëren:

5 Tips om rust te creëren in- en om je zelf:

1. Maak een lijst met alles wat je te doen hebt. Ontdek welke zaken je ook iemand anders kan laten doen. Dat is taken verdelen en prioriteiten kennen.

2. Maak aan het begin van de vakantie samen afspraken over wie, wat, wanneer doet. Dat geeft overzicht en rust.

3. Maak samen een leuk visueel bord waar jullie alle afspraken op noteren. Dat is voor iedereen lekker duidelijk.

4. Zorg voor minimaal 1 me-time moment per dag voor jezelf. Dat is genieten en opladen.

5. Start iedere dag door samen door te nemen wat er op het programma staat.

Dat geeft houvast en begrip. Ook de kindercoach viert vakantie om uitgerust en goed voorbereid in september weer aan de slag te gaan met haar nieuwe programma. Ik kan je alvast verklappen dat vanaf september de Bloei & Groei ouderschapstraining weer start waarin ik ouders help bloeien en groeien in vernieuwend ouderschap. Ook de leren leren trainingen ga je weer terug vinden, nog meer op maat gemaakt. Ik hou je met alle nieuwigheden op de hoogte via de E- Inspiratie en via mijn Facebookpagina  Skills Coaching Academy. Tijdens de vakantie blijf ik bereikbaar voor vragen en urgenties. Een heel fijn en rustgevend zomerverlof wens ik jou en je gezin toe en we blijven in verbinding.

Op jouw Bloei&Groei!

Danielle Teheux

De Kindercoach

 

p.s. De picto Helpers zijn heel handig en leuk om een visueel overzicht mee te maken. Ze zijn magnetisch en eenvoudig in gebruik. Je kunt ze bestellen via de webshop.

Klik hier om info te ontvangen over de B.L.O.E.I. module.