fbpx

Verbinding met jezelf

In dit Blog start ik met een oefening, die als je hem serieus maakt je veel wijsheid over jezelf oplevert. Serieus maken betekent voor mij dat je pen en papier bij de hand hebt en de antwoorden op volgende vragen uitschrijft. Nog serieuzer is als je nú meteen een apart schrift aanlegt waar je al je oefeningen in optekent zodat je ieder moment kunt nalezen hoe je jezelf positief gecoacht hebt!
Alles bij de hand? Aan de slag dan maar!

Waarschijnlijk heb jij geregeld wensen, voornemens om jezelf beter in je vel en gelukkiger te voelen.

Wat hoor je jezelf zeggen? (schrijf al je wensen/voornemens op)

Nu ben ik nieuwsgierig:

Wat is je doel bij deze wensen/voornemens? (schrijf je doel achter iedere wens/voornemen)

Hoeveel kans van slagen geef je jezelf (op een schaal van 0 tot 10) om je doel te bereiken?

Voorspel eens hoe lang dat je denkt het werken aan je nieuwe wensen/voornemens vol te houden?

Hoe vaak ben je gestart met goede voornemens, 1x per dag/week/maand/jaar….?

Wanneer is het je gelukt je doel te bereiken?

Schrijf minimaal 3 redenen op waardoor je je doel wel/niet bereikt hebt.

We zijn gestart met in verbinding treden met onszelf. En..valt het mee of tegen jezelf in de spiegel te ontmoeten? Misschien vraag je je nu af waarvoor je dat nu eigenlijk zou doen, jezelf op de rooster leggen! Ik vertel je graag welke voordelen het mij heeft gebracht.

Wat levert in verbinding treden met jezelf op?

1. Bewustwording van wat je doet
2. Begrip waarvoor je doet wat je doet
3. Erkenning voor je eigen gebruiksaanwijzing
4. Acceptatie van je eigen Zijn
5. Verandering in wat je doet

Sinds ik in aanraking ben gekomen met de principes van oplossingsgericht werken en geweldloos communiceren zijn dit de 5 basis begrippen die ik iedere dag oefen en toepas in mijn communicatie.

Oplossingsgericht en geweldloos communiceren heeft mij geleerd op een andere manier te kijken en te luisteren naar mezelf en de ander. Door anders te kijken en te luisteren reageer ik nú vanuit meer begrip en rust op situaties en ervaar ik een betere samenwerking en contact met mijn man, kinderen, collega’s, familie en vrienden.

Ik voel mij dan ook als herboren met deze nieuwe verbinding en kijkwijze.  Ouders en kinderen wil ik daarvoor graag helpen ook een betere verbinding te bereiken met zichzelf en elkaar. Wat maakt dat voor mij belangrijk?

Inspiratie

Ik ben een enthousiaste babbelaar en hou ervan mijn kennis en expertise te delen. Het overbrengen hiervan vraagt echter kennis en know how van een andere orde, dan die ik als kind geleerd heb.

Veranderen begint bij jezelf en vraagt moed om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Wat ik ervaar is dat achter iedere genomen hindernis een prachtig cadeau mij opwacht, namelijk euforie, trots en bloei en groei.

Oplossingsgericht werken is voor mij dan ook dé manier om ouders en kinderen te helpen, beter met elkaar te verbinden. Ouders leren in gesprek gaan mét hun kind en ervaren hierdoor meer samenwerking en plezier. Kinderen leren respectvol durven zeggen wat ze voelen en willen en ervaren meer verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen. Dat is dus wat ik iedere ouder en kind gun! Want..

Geluk

Iedere dag opnieuw ervaar ik de voordelen van mijn nieuwe kijken en verbinding:

  • meer rust in mezelf
  • meer harmonie in ons gezin
  • veel positieve energie
  • meer lachen
  • durven zeggen wat ik voel
  • durven zeggen wat ik wil
    ……en bovenal…….
  • Zijn wie ik wil zijn!

Hierdoor ben ik een stap dichter bij mijn doel! Het overwinnen van mijn faalangst.

Door mijn nieuwe kijkwijze heb ik mijn faalangst overwonnen en voel en ervaar dat mijn zelfvertrouwen is gegroeid.

De verbinding met mezelf helpt me uit mijn angsten te stappen en te ontdekken welke groeimogelijkheden er aan mijn voeten liggen. Hierdoor ervaar ik iedere dag geluk en succes!

Dit is mij gelukt doordat ik de principes van oplossingsgericht werken en geweldloos communiceren toepas. Wil jij ook meer geluk en verbinding in je leven?

Samen op weg

Tijdens de workshop Verbindend communiceren leer je met de principes van oplossingsgericht denken en werken kennismaken .

Voor meer geluk en een betere verbinding in je gezin, schrijf je in en reserveer een plek.

SKILLS Coaching Academy biedt nog meer mogelijkheden om samen te werken. Wens je daar meer over te weten dan kun je hier een vrijblijvend en gratis telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen.

Op jouw Bloei & Groei,

Danielle Teheux

De oplossingsgerichte kindercoach