fbpx

Stappenplan van zorg naar wens

Skills-3-Stappenplan is speciaal ontwikkelt om kinderen en ouders visueel te ondersteunen bij lastige gesprekken in huis. 5 jaar geleden op 11 juni om precies te zijn, opende SKILLS voor de eerste keer haar deuren. Dat de deuren nog steeds open zijn komt doordat steeds meer ouders de weg naar de praktijk vinden. Ouders en kinderen geven hun vertrouwen en voelen zich gehoord en gezien.

Samen zien we kinderen weer bloeien en groeien.
Met welke zorgen bezoeken ouders de kindercoach praktijk?

De grootste zorgen die ouders ervaren is dat hun kind niet lekker in zijn vel zit.

De reden daarvan blijkt heel divers:

Van driftbuien tot faalangst, van buitengesloten voelen tot droomgedrag, van opstandigheid tot ongemotiveerd, van stress tot oververmoeid, van weinig zelfvertrouwen tot clownesk gedrag, van slechte resultaten tot zich niet begrepen voelen, van druk gedrag tot overgevoeligheid en van verdriet tot gedrevenheid.

Wat al deze zorgen gemeen hebben is dat kinderen en ouders ze graag opgelost zien. En dat is waarvoor vele ouders en kinderen SKILLS Coaching Academy weten te vinden.

Wat deze diverse zorgen nog meer gemeen hebben is dat ze voor ieder kind uniek zijn en dat ieder kind kan leren regisseur worden over zijn probleem.

Wat ik bedoel?

Wel, wanneer kinderen met hun ouders de praktijk bezoeken is dat om reden dat het kind (en de ouders)last heeft van bepaald gedrag, bijvoorbeeld driftbuien.

Bij driftbuien hebben we te maken met de emotie boos.

Deze emotie boos is tijdens de driftbui de regisseur waardoor het kind zich in driftig gedrag uit. Dit gedrag ervaren we als ongewenst zowel voor de ouder als ook voor het kind. Samen met de kindercoach leert en oefent het kind hoe het regisseur wordt over de emotie boos. Het kind ontdekt andere mogelijkheden om zijn boosheid te laten zien en horen. De nieuw ontdekte oplossingen stopt het in zijn eigen schatkist en vanaf nu heeft het kind de keuze hoe het de boosheid uit.

Ik hoor je denken, dat lukt me nooit!

Wanneer je een trouwe volger bent van SKILLS Coaching Academy dan ken je vast al mijn 3-stappenplan van zorg naar wens.

Dit stappenplan helpt je ontdekken wat je anders wil. Wanneer je de stappen dans volgt merk je dat er weer beweging komt in wat je vastzet en ontstaat er weer rust en plezier.

Hoe ga je te werk?

Stap 1 Beschrijf je zorg, vat je zorg in één zin samen, geef de zorg de kleur rood. Bijv. Mijn kind schreeuwt als hij zijn zin niet krijgt.

Stap 2 Beschrijf wat je in de plaats van je zorg wenst, omschrijf dit in positieve woorden. De woorden niet, nooit, laat je weg! Geef de wens de kleur groen. Bijv. Ik wil dat je op een rustige toon tegen me praat.

Stap 3 Op een schaal van 0 tot 10, als 0 staat voor de zorg en 10 staat voor de wens, waar sta je nu? Wat gaat er al allemaal goed dat je nu op….staat? Op welk getal ben je tevreden? Waaraan merk je als eerste dat je dit getal bereikt hebt?

Bijv. Ik sta nu op 3, ik schreeuw alleen thuis en soms kan ik zelf stoppen met schreeuwen. Ik ben tevreden op de 8, mama praat dan rustiger tegen mij en ik praat rustig terug, ik drink samen met mama thee als ik uit school kom, mama vertelt mij wat er nog op het programma staat en ik voel me heel erg vrolijk en blij.

In de praktijk

Mijn ervaring in de praktijk is dat vanuit deze eenvoudige vraagstelling er in 4 tot 6 coachsessies rust in huis wederkeert en kind en ouders gesterkt met de nieuwe oplossingen met meer plezier en zelfvertrouwen verder kunnen bloeien en groeien.

En hoe nu verder?

Om jouw te helpen deze stappen visueel te maken, stuur ik je het eenvoudige 3-stappenplan cadeau.

Wil je deze praktische en visuele PDF ontvangen dan hoef je slechts hier te klikken.

Wil je graag een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek met de kindercoach meld je hier aan.

Ik kijk er alvast naar uit je te ontmoeten..

Op jouw Bloei & Groei, en natuurlijk die van je kind!

kindercoach

 

De oplossingsgerichte Kindercoach