fbpx

SKILLS | de pubercoach

De puberteit is een tijd vol veranderingen

Pubercoaching

De puberteit is een tijd vol veranderingen. Het ene moment is je puber tegendraads en onzeker, dan weer is hij aanhankelijk en zelfzeker. Soms heeft een puber het extra moeilijk. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Je merkt het in ieder geval omdat je puber stiller wordt, opziet tegen school, bang is om te falen, uit het niets boos of agressief reageert. Je puber komt moeilijk voor zichzelf op en liegt om zijn ware gevoelens te verbergen. Ondertussen maak jij je steeds meer zorgen en ben je door al je oplossingen heen. Als praten even geen optie lijkt te zijn, is een gesprek met de pubercoach vaak een eerste goede stap. Tegenover een neutrale, ‘onbekende’ is het makkelijker praten over gevoelens, wensen of zorgen. Als pubercoach begeleid ik jullie bij het voeren van gesprekken, zodat jullie daarna op eigen kracht verder kunnen.

* dit is een vrijblijvend telefonisch gesprek

Pubercoaching: je puber centraal

Bij pubercoaching ligt wat mij betreft de nadruk op wat je puber zelf van bepaalde situaties of gedragingen vindt. Wat ervaart hij of zij? Welk gedrag leidt tot wat?  We kijken hoe het thuis werkt, op school, bij vrienden en op het werk. Het zijn de vier belangrijkste levensgebieden van een puber waarvoor je verschillende skills nodig hebt en je met verschillende belangen te maken hebt.

Met oplossingsgerichte pubercoaching:

  krijgt je puber meer zelfvertrouwen
  durft je puber zijn of haar grenzen sneller aan te geven
  leert hij of zij beter voor zichzelf op te komen
  leert je puber verbindend communiceren
  is je puber zich bewust van de mogelijkheden in plaats van de moeilijkheden

Pubercoaching: zo werkt het

Ik benader zorgen altijd gestructureerd via 3 stappen. Om vast te stellen wat er speelt, voer ik eerst een gesprek met je puber en jullie als ouder(s) samen. Nadat we alle hulpvragen onderzocht hebben, maak ik een persoonlijk stappenplan dat we vervolgens gaan doorlopen. In het stappenplan staan de doelen en de nieuwe skills die we gaan versterken of realiseren. Dit doen we via gesprekken, (rollen)spel, tekenen en de stoplichtmethode.

Tarief pubercoaching

€ 40,00 per uur.

Wil je meer weten over oplossingsgerichte pubercoaching?

* dit is een vrijblijvend telefonisch gesprek

Bekijk ook pubertrainingen

SKILLS Coaching Academy

Contact

SKILLS praktijkadres  Vossenpad 18 - B-3620 Lanaken
SKILLS telefoonnummer  0031-6-46988761

SKIILS e-mailadres
  info@skillscoaching.net 

Volg ons op

Volg ons op LinkedIn   LinkedIn
SKILLS op Facebook   Facebook
Volg SKILLS op Instagram  Instagram