fbpx

SKILLS | boek

werkboek Bloei & Groei ouderschap

Ouderschap werkboek: een leuk en praktisch boek voor ouders en hun kinderen

Tijdens een van mijn opleidingen werd het zaadje geplant om een boek te schrijven. Een boek, een spannende gedachte! Zou ik dat wel kunnen? Zou ik het wel durven? En waarover zou ik dan willen schrijven? Ik vond mijn inspiratie in, hoe kan het ook anders, jullie. In alle liefhebbende en soms tobbende ouders, in alle kids, tieners of pubers en hun zorgen. Het motiveerde me en gaf me moed. Op deze manier zou ik ook buiten mijn praktijk ouders en kinderen kunnen helpen en inspireren om samen goede relaties met elkaar op te bouwen. Het zou een boek worden dat je makkelijk leest, direct begrijpt en waarmee je thuis in je eigen tempo aan je ouderschap en bloei en groei kunt werken. Geen lappen tekst, geen moeilijke woorden of ingewikkelde materie. Een boek vol leuke oefeningen en kant-en-klare tools voor jou als ouder en als partner. Een werkboek voor het hele gezin, kijk maar.

 

SKILLS werkboek ‘Bloei & Groei Ouderschap’

Het werkboek Bloei & Groei Ouderschap dat ik geschreven heb is mede tot stand gekomen door de kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan. Kennis uit mijn praktijk, kennis vanuit verschillende opleidingen, uit boeken en van andere inspirators waaronder Insoo Kim Berg en Steve De Shazer, Ben Furman, Myriam Le Fevere ten Hove, Luc Isebaert, Chris Van Dam, Anton Stellemans, Louis Cauffman, Tea Adema, Wim Braamse, Peter Szabo en vele anderen. Al deze kennis heb ik vertaald naar gerichte oplossingen voor ouders en hun kinderen.

In mijn zoektocht naar de beste versie van mezelf, ontdekte ik wat ik als mijn missie ervaar. Ik wil anderen helpen de beste versie van zichzelf te zijn. Voor mij persoonlijk betekende dat, dat ik eerst mijn spreekstem moest vinden. Durven zeggen wat ik denk en wil zodat anderen mij zien, horen en dus rekening met mij houden was (en is soms nog steeds) een uitdaging. Leren communiceren op een manier die goed voelt en ervoor zorgt dat ik in verbinding blijf met mezelf en mijn omgeving. Dit is waar ik ouders en kinderen bij wil helpen: het vinden van hun spreekstem zodat ze gelukkig en in verbinding met elkaar de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

Het ouderschap werkboek Bloei & Groei Ouderschap helpt ouders en kinderen hun spreekstem vinden zodat ze leren met elkaar in gesprek gaan en blijven. Het ouderschap werkboek is geschikt voor alle gezinsvormen en bestaat uit 5 Bloei-stappen, los van elkaar te gebruiken. Iedere Bloei-stap begint met een korte en eenvoudige uitleg, gevolgd door ondersteunende visuele handleidingen die uitnodigen tot een gesprek. Aan het einde van iedere Bloei-stap vind je leuke en speelse manieren om ook je kinderen verbindend communiceren te leren.

Mijn beste hoop voor mijn eerste boek is dat het veel ouders en kinderen bereikt. Dat het bijdraagt aan een verbindende manier van communiceren en aan het bouwen van goede relaties.

 

Op jullie Bloei & Groei

Ook het werkboek lezen?

SKILLS Coaching Academy

Contact

SKILLS praktijkadres  Vossenpad 18 - B-3620 Lanaken
SKILLS telefoonnummer  0031-6-46988761

SKIILS e-mailadres
  info@skillscoaching.net 

Volg ons op

Volg ons op LinkedIn   LinkedIn
SKILLS op Facebook   Facebook
Volg SKILLS op Instagram  Instagram