fbpx

Vannacht had ik een prachtige droom en toen ik vanmorgen wakker werd was er van alles veranderd…. Ik voel me blij en energiek, de kinderen lopen vrolijk rond, mijn man vraagt of hij iets voor me kan doen vandaag. De kinderen luisteren en spreken respectvol, ze maken hun huiswerk zonder te mopperen en dekken de tafel. Mijn man helpt met koken en samen etend aan tafel hebben we leuke gesprekken en veel plezier. De kinderen bedanken voor het lekkere eten en mijn man geeft mij een compliment over de gezelligheid in huis…..

Te mooi om waar te zijn? Om dit alles op één dag te veranderen wel, echter met kleine stappen veranderen wat je anders wil is mogelijk.

Heb je je schrift klaar liggen? Coach jezelf met de volgende vragen:

Wat is op dit moment je grootste zorg/probleem in je gezin?

Op een schaal van 0 tot 10, waarbij 0 staat voor ik verdrink in mijn zorg/probleem en 10 staat voor ik heb geen zorg/probleem, waar sta je nu?

Wat wil je in de plaats van deze zorg/probleem?

Ik ben nieuwsgierig welk gevoel je kreeg bij het beantwoorden van de laatste vraag. Mijn ervaring is dat door te kijken naar oplossingen in plaats van te kijken naar problemen, ik mij al blij en energiek voel zonder dat ik iets gedaan heb.

De taal van oplossingsgericht werken leren spreken geeft uitzicht op hoop, creativiteit en samenwerking en deze drie waarden zijn een essentieel onderdeel van gelukkig zijn.

Wanneer onze kinderen of wijzelf kampen met zorgen/problemen is hoop een lichtpunt in de duisternis. Door de eigen creativiteit aan te boren ontstaat er hoop. Hoop dat verandering mogelijk is en dat we de sleutel voor verandering zelf in handen hebben. Wat we nodig hebben is een samenwerking die ons kan uitnodigen/uitdagen om tot creativiteit te komen. Oplossingsgericht kijken en luisteren helpt ons, die eigen creativiteit aan te boren. De positieve taal van oplossingsgericht werken helpt ons te kijken naar wat goed gaat en welke volgende stap we kunnen zetten om het nog beter te doen. Door te genieten van kleine behaalde successen, complimenten, eigen creativiteit en samenwerking ontstaat er een warme verbinding waardoor iedereen binnen het gezin kan zijn wie hij is.

Jaja…., makkelijk gesproken! hoor ik je nu zeggen. En werkt het ook?

Of iets werkt voor jou kun jij alleen zelf bepalen. Uiteraard kost het moed en inspanning om iets te veranderen.  Veranderen kun je alleen jezelf, niet je omgeving!

Durf jij de uitdaging aan om jezelf in de spiegel te bekijken? Iedere dag opnieuw?

Jij hebt zelf de keuze en zolang het jouw keuze is, is dat goed. De uitdaging alleen aangaan kan lastig zijn en dan kan het fijn zijn om een warme hand in de rug te voelen als ondersteuning en aanmoediging.

Aanmoediging krijgen in de vorm van een luisterend oor, begrip, gesprekspartner en motivator kan een steun zijn om in actie te komen en vol te houden.

Wat heb jij nodig?

Skills|Coaching Academy helpt kinderen, ouders en leerkrachten hun eigen oplossingen vinden voor betere samenwerking en rust thuis en op school.

Ouders helpen in hun ouderschap doen we door:

1. ouders te helpen ontdekken wat hun een leuke ouder maakt

2. ouders met een roze bril te laten kijken naar hun kinderen

3. ouders laten ervaren wat anders luisteren naar je kind doet

4. ouders mee te nemen naar hun kindertijd

5. ouders een kijkje te geven achter de schermen van emoties

Wil jij meer samenwerking en rust in huis? Wil je leren van jezelf en anderen? Wil je ontdekken welke fantastische ouder in jezelf verborgen zit? Schrijf je dan hier in voor de workshop Ouder|Skills: ‘Van probleem naar oplossing!’

Twijfel je nog?

Meld je dan hier aan voor het Gratis evenement ‘Gelukkige kinderen, Gelukkige ouders’ op 31 maart 2014. Ontdek hoe oplossingsgericht kijken en luisteren je helpt te veranderen wat je anders wil.

En nu ben ik nieuwsgierig! Wat wil jij in de plaats van je zorg/probleem? De eerste 3 delers hieronder in het commentaarveld krijgen de 1e workshop van de serie Ouder|Skills Gratis.

Op jouw geluk

Danielle

De kindercoach