fbpx

Een nieuwe start

Na een heerlijke vakantie waarin ik mijn batterijen weer heb opgeladen, mogen jullie weer iedere maand een Blog post van mij verwachten, waarin ik mijn uiterste best doe om jullie te inspireren en ondersteunen met oplossingsgericht denken en verbindend communiceren. Ik blijf jullie dan ook uitnodigen mij te laten weten met welke problemen jullie worstelen! Op de nieuwe start…

En nu jullie!

Hoe was jullie vakantie? Klaar voor een nieuw schooljaar? Zullen we er weer samen voor gaan? Dan neem je coachschrift en maak je klaar voor:

Het nieuwe schooljaar!

Voor de meeste kinderen een start in een hoger jaar, voor sommigen een herhaling van het vorig jaar. Sommigen staan voor belangrijke keerpunten in hun leven, zijn hoofdstukken afgesloten en ligt het begin van een nieuw boek te wachten op inspiratie om geschreven te worden. Of je kind nu naar het 1ste leerjaar, 1ste middelbaar of verder gaat studeren, bij iedere leeftijd leven hierbij dezelfde spanningen en onzekerheden, ook voor ouders.

Worstel je als ouder met problemen als:
leren loslaten
voortdurend geruzie tussen broers en zussen
grenzen aangeven
consequent zijn
huiswerk maken en studeren
puberteit
………..

Misschien denk je dat jij de enige bent die hiermee worstelt en wil ik je graag geruststellen dat ouders hier al sinds mensenheugenis mee te maken hebben. Door de jaren heen hebben al heel wat wetenschappers zich gebogen over deze vraagstukken en hoe we daar het beste mee kunnen omgaan. Boeken vol staan er geschreven met uitleg en tips.

Hoe kan het dan, dat het ons toch soms niet lukt, loslaten, consequent zijn, harmonie bewaren?

Waar worstel jij mee? En belangrijker…

Wat heb je nodig om je probleem op te lossen?

Een nieuwe start

Wanneer onze kinderen de overstap maken naar een nieuw hoofdstuk in hun leven, 1e leerjaar, 1e middelbaar, verder studeren, verhuis, nieuwe school, ontstaan er een heleboel veranderingen op zowel sociaal, emotioneel als cognitief gebied.

Ben jij je als ouder daar van bewust?

En hoe speelt dat in jullie gezin?

Hoe ondersteun je een tiener, een puber, een lager schoolkind of een uit/in huis wonende student zonder jezelf te verliezen?

Veranderen wat je anders wenst

Samen wonen en leven in rust en harmonie is niet onmogelijk, eerst moet je weten hoe je dat doet en vervolgens ga je dat toepassen. Bij SKILLS Coaching•Academy kun je door coaching, training of het volgen van workshops je problemen aanpakken en oplossen.

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start!

Wil jij:

  • de regie terug in handen krijgen
  • rust, ruimte en plezier hebben
  • verbinding maken
  • oplossingsgerichte communicatie toepassen
  • de prettige sfeer thuis bevorderen
  • je kind goed ondersteunen en helpen
  • een goede relatie met je partner houden

Ga dan aan de slag met jezelf en verander wat je anders wil want,

‘Verandering, begint bij jezelf en de omgeving verandert vanzelf mee!’

Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij gelukkiger bent, meer zelfvertrouwen hebt en je eigen droom kunt leven en.. Als ik het kan, kan jij het ook!

Just DO it!

Laat me in het commentaarveld hieronder weten waar jij mee worstelt en ik geef je tips in mijn volgende Blog. Het probleem dat de meeste respons krijgt, ontvangt een Gratis coachsessie.

Leven er na het lezen van dit Blog vragen?

Vraag dan een gratis telefonisch oriëntatiegeprek aan en verruim je mogelijkheden!

Op jouw Groei & Geluk

Danielle Teheux

De Oplossingsgerichte kindercoach