fbpx

Mentale sport coaching is de oplossing om je kind te helpen mentale veerkracht ontwikkelen zodat het vol zelfvertrouwen en plezier zijn wedstrijden kan spelen. In de mentale sport coaching gaat de Mental sport coach aan de slag met het sport talent om zijn zelfkennis te verrijken. Door het stap voor stap evalueren wat er tijdens de tennismatch gebeurt, ontwikkelt het kind zelfinzicht en leert hij aan zijn mentale veerkracht bouwen.

Hoe weet je dat je kind te weinig mentale veerkracht bezit..

Kopje omlaag, sloffen over de baan, boze blik, schouders omlaag en geen spanning in de benen om alle ballen terug te halen. Tranen staan in zijn ogen en een aanmoedigende blik van langs de zijkant resulteert in roepen, tieren of een vernietigende blik. Soms spant het tikken met het racket of het wegslaan van de ballen de kroon.

Jij bent lijdend voorwerp en je kind is lijdend onderwerp van dit strijdtafereel.

We bevinden ons op het tennisplein en wellicht herken je dit ook wanneer je kind een andere sport beoefend.

Jij staat je langs de kant te verbijten van schaamte over wat de andere ouders zullen denken. Je voelt je machteloos omdat je je kind ziet worstelen en hem niet behulpzaam kan zijn.

Je kind verliest zich in zijn boosheid en gaat steeds slechter spelen met vaak het verlies van de match ten gevolge. En dat terwijl hij eigenlijk de betere speler is.

Herkenbaar?

Wat er bij je kind gebeurt..

Wanneer de emotie boos de baas is kan je kind niet meer helder nadenken. Hij stuurt zichzelf aan vanuit zijn gevoel. De emotie boos is baas en viert een feestje. Hij zorgt ervoor dat de thermometer blijft stijgen totdat hij ontploft en dat herken je in het ongewenste gedrag van je kind.

Vloeken, tieren, huilen, stampen en tikken. De boosheid wordt aangejaagd door je kind zelf. Zijn zelfkritiek is vooral gericht op destructieve zelfspraak en gevoelens van frustratie en stress.

Je kind (en jij hoogst waarschijnlijk ook)bent vooral gericht op wat er niet goed gaat en dit verhoogd de spanning en strijd.

Jij herkent je eigen kind niet meer en voelt je overmand door boosheid, verdriet, teleurstelling, schaamte en onmacht.

Je kind is overmand door gevoelens van frustratie, angst, verlies en verdriet.

Hoe mentale veerkracht helpt..

Mentale sport coaching is de oplossing om je kind te helpen mentale veerkracht ontwikkelen zodat het met zelfvertrouwen en plezier zijn wedstrijden kan spelen.

In de mentale sport coaching gaat de Mental sport coach als eerste aan de slag met het versterken van de zelfkennis van het sporttalent.

Door het stap voor stap evalueren wat er tijdens de tennismatch gebeurt, ontwikkelt het kind zelfinzicht en leert hij aan zijn mentale veerkracht bouwen.

Het kind leert positieve zelfkritiek ontwikkelen en baas worden over zijn emoties. Dit herkennen en erkennen van zijn emoties is een belangrijke stap om zijn emoties tijdens de match de baas te blijven. Zo kan het kind zich richten op het ontwikkelen van zijn vaardigheden en zichzelf verbeteren.

Het leren stellen van haalbare doelen en deze op te volgen met behulp van een Logboek leert het kind zichzelf uitdagen en motiveren om zijn dromen te bereiken. Kinderen leren zo dat ze altijd winner zijn, ook als ze de match verliezen!

Kortom..

Mentale sport coaching leert het kind (en zijn ouder)doelgericht werken waardoor er meer ontspanning en  plezier ontstaat op en naast de baan.

In kleine stappen voorwaarts worden doelen behaald en is er reden om te vieren. Het kind blijft gemotiveerd want het ervaart bloei en groei…Het ervaart succes!

Het topsport kind wordt geboren met een winnaarsmentaliteit waardoor het van nature gericht is op de beste willen zijn en winnen. Mentale sport coaching is erop gericht het kind te helpen bouwen aan zelfvertrouwen en veerkracht om zijn doelen te behalen.

Twijfel je na het lezen van dit Blog of mentale sport coaching jouw talentvolle kind kan helpen?

Maak dan hier een afspraak voor een Gratis telefonisch kennismakingsgesprek en ontdek of je twijfel gegrond is.

Op jouw Bloei & Groei

Danielle Teheux

De oplossingsgerichte Kindercoach