fbpx

Stress

Ouders voelen weerstand, kinderen zijn euforisch, de sint is in het land! Een spannende tijd breekt aan. Kinderharten kloppen vol verwachting, heb ik iets in mijn schoen? Welk cadeau brengt de sint? Ouderharten kloppen van stress, hoe reageren ze als er niks in de schoen ligt? Hoe lang duurt het voor ze in slaapvallen? Bij zowel ouder als kind leeft er stress, echter wel voor een andere reden.

Voor en tijdens de examentijd heerst er ook extra stress in huis. Ook hier is de lading ervan voor ouders en kinderen verschillend.

Wat gebeurt er bij jou?

0 ik ga schreeuwen

0 ik voel me er alleen voor staan

0 ik voel me als een politieagent

0 ze luisteren niet

0 ik kan niets zeggen of mijn neus wordt afgebeten

0 er hangt een negatieve sfeer

0 mijn kind heeft faalangst

0 mijn kind heeft huilbuien

0 ik krijg mijn kind niet gemotiveerd

0 mijn kind ziet alles zwart

0 mijn partner vindt me niet streng genoeg

0 ik voel me schuldig

0 ik ben overbezorgd

0 mijn kind lapt alles aan zijn laars

0 ……………………………..

In ons vorige Blog kreeg je tips voor een goed gesprek en we hielpen je ook al met huiswerktips. Om deze spannende tijd voor jullie ouders te verlichten, delen we hier onze nummer 1 Gouden Tip uit de workshop Verbindend Communiceren.

In 5 stappen naar meer rust en harmonie:

1. Maak contact

2. Beschrijf het ongewenste gedrag

3.  Beschrijf het gewenste gedrag

4. Spreek je vertrouwen uit in de eigen oplossingen van je kind

5. Maak samen afspraken

Voor de jongeren geven we een aantal tips weg uit onze succesvolle training Ik leer leren die gevolgd kan worden zowel individueel als in groep.

3 tips voor meer rust en ontspanning:

1. Plan je leerrooster op tijd

2. Schrijf op waardoor je raakt afgeleid

3. Geef jezelf helpende/motiverende gedachten

Nieuwsgierig naar meer?

Maak een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek en stel je vragen.

Op jouw Bloei & Groei,

Danielle Teheux

De Oplossingsgericht Kindercoach