Harmonie door Bloei & Groei

Harmonie in huis start met harmonie in jezelf en in je relatie. Wanneer je zelf duidelijk weet wie je bent en waar je voor staat ontstaat er ruimte in jezelf. Nu is het makkelijker om de ander te ontmoeten en ontdekken wat de ander wil en kan. In harmonie zijn met jezelf en je partner zorgt voor harmonie in je ouderschap en in huis.

Waardoor is de harmonie in huis ver te zoeken?

Stress, stress, stress! Zo kan het niet langer! De drukke gezinsagenda zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen leven leidt en dat er weinig tijd is voor jezelf en elkaar.

Doordat het leven van elke dag je opslorpt ben je je weinig bewust dat je alles doet om het je kinderen naar de zin te maken. Jij voegt je voortdurend naar ieders wensen en loopt daarbij aan jezelf voorbij!

Zonder dat je het doorhebt lijkt het of je kinderen de regie in huis voeren. En jij voelt je met de dag moeër worden, energielozer en lopend op de topjes van je tenen.

Herken je dit?

Wat je kan doen om dit patroon te doorbreken en zorgen dat je weer energie krijgt en de regie terug in handen

Zorgen in een gezin zijn heel normaal en horen erbij. Veel van onze zorgen lossen we gemakkelijk op. Soms echter worden zorgen zo groot dat ze ons gaan belasten.

Zorgen kunnen ontstaan buiten het gezin, op je werk of in je familie en vriendenkring. Zorgen kunnen ook ontstaan in je relatie of ouderschap. Doordat we in deze tijd vaak met tweeën werken en iedereen in het gezin zijn eigen agenda heeft dienen we zorgvuldig met een gezinsagenda te werken om alles goed te blijven overzien.

Soms merken we niet dat we door deze agenda draaiende te houden we bijna geen tijd meer hebben voor me-time en zelfzorg. Het wordt dan tijd om opnieuw met elkaar  af te stemmen.  Vaak heeft voordat we tot dit inzicht komen, er al veel stemverheffing, verwijting en schuldig voelen plaats gevonden bij een of allebei de partners.

Helpend in gesprek gaan met elkaar bied hier de oplossing

Hoe ga je helpend in gesprek met elkaar?

Belangrijk is om een rustig moment te kiezen en goed naar elkaar te (leren)luisteren.

Wat zijn de verwachtingen en de behoeften van jezelf, als partner, als ouder?

Deze verhelderen geeft inzicht in wat jullie zelf en met elkaar wensen en is een eerste stap op weg naar weer rust en harmonie in huis.

Wist je dat het belangrijk is om je rol van partner en die van ouder te onderscheiden?

Je bent op de eerste plaats partner van elkaar en op de tweede plaats samen ouders. Deze rollen uit elkaar halen geeft veel helderheid en rust in jullie relatie en ouderschap.

Om je relatie goed te houden ga je helpend in gesprek over je verwachtingen en behoeften voor jezelf binnen je relatie. Heb je dat helder kun je vervolgens helpend in gesprek gaan hoe jullie samen het ouderschap vorm willen geven.

Harmonieus ouderschap

Nu weten jullie hoe je weer de regie terug in handen neemt en hoe je stap voor stap kunt bouwen aan rust, harmonie en geluk in jezelf en thuis.

1 Harmonie in jezelf en in huis ontstaat door jezelf te durven ontmoeten

2 Je vertaald voor jezelf je zorgen naar wensen door te onderzoeken wat je verwachtingen en behoeften zijn

3 Door te luisteren naar elkaar ben je helpend in gesprek

4 Nu kun je samen jullie doelen bepalen en de stappen zetten om die te bereiken

Volgende stap

Ben jij de harmonie in jezelf of in huis kwijt?

Wil je graag hulp en ondersteuning om rust, plezier en geluk weer te installeren?

Schuif dan aan bij de eerstvolgende training Oplossingsgericht Ouderschap of kijk op mijn website en ontdek op welke manieren ik je nog kan helpen of contacteer me voor een vrijblijvend gratis telefonische kennismaking.

Op jouw Bloei & Groei

De oplossingsgericht kindercoach

Danielle Teheux