fbpx

Ze zijn jong en hebben een talent voor sport. Ze steken er met kop en schouder bovenuit binnen hun eigen sportclub en leeftijdgenoten. Als ouder zie je dat zelf en/of word je hier door de trainer op aangesproken. En nu? Ga je voor het professioneel ontwikkelen van het sporttalent van je kind en alles wat daarbij komt kijken of stem je af op het natuurlijk verloop van de eigen motivatie en inzet van je kind?

Foute keuzes bestaan niet

Wanneer je onderzoekt wat de verschillen zijn bij bovenstaande mogelijkheden maak je een onderbouwde keuze die op dat moment voor jullie als juist wordt ervaren. Onderweg naar het ontwikkelen van het sporttalent van je kind staat het je vrij om op ieder moment een nieuwe keuze te maken. In het belang van je kind is het blijven afstemmen op de eigenheid, de wil en mogelijkheden een belangrijke groeimeter.

Zijn wie je bent

Kinderen zichzelf leren kennen geeft hen het benodigde zelfvertrouwen om passende keuzes te maken en open te staan om te leren. Hierdoor kunnen ze bloeien en groeien en krijgen ze grip op hun eigen successen. Dat vraagt van jou als begeleidende ouder dat je leert afstemmen op het Zijn van je kind zodat je het op een manier kan ondersteunen die impact heeft op zijn sporttalent ontwikkeling.

Hoe ontwikkel je het sporttalent van je kind?

Bij Mental sport coaching versterken we de bewustwording van het jonge kind (en de ouder) op zijn eigen Zijn waardoor het zicht krijgt op zijn handelen en invloed. Zo leert het kind (en de ouder) hoe het overeind kan blijven in lastige situaties zoals boos voelen, paniek, stress, druk en verlies. Het voortdurend blijven afstemmen op de behoeften, mogelijkheden en autonomie van het kind, stelt het kind in staat zijn sporttalent te ontwikkelen en te bloeien en groeien. Dat vraagt ook een goede afstemming van jou als ouder en/of trainer op welke behoeften en verwachtingen er leven. Het uitspreken hiervan zorgt ervoor dat we weten waar het aapje thuishoort en kinderen optimaal kunnen begeleiden.

Wat is jouw volgende groeistap?

Heb je na het lezen van dit Blog een vraag? Stel ze hier.

Wil je eens afstemmen of Mental sport coaching nuttig kan zijn voor je sport getalenteerd kind?

Vraag dan een Gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meteen aan de slag met Mental sport coaching? Boek dan een Bloei & Groei sessie.

Op jouw Bloei & Groei

kindercoach

 

De oplossingsgerichte kindercoach